Super groenvoorziening

Het aanleggen van een tuin is stap een, vervolgens moet de tuin ook van onderhoud worden voorzien. Een tuin die niet wordt bijgehouden, gaat woekeren. Het is dan zonde van de dure aanlegkosten, want door achterstallig onderhoud van de tuin kunnen grote delen verdorren of dood gaan. Daarom is het belangrijk dat je iemand in de arm neemt die de groenvoorziening uit handen neemt. Of het nu is voor een bedrijfstuin, schoolplein, instellingsomgeving of een privéwoning. Al dit soort uiteenlopende tuinen moeten goed onderhouden worden. Wat de verschillende werkzaamheden zijn die een groenvoorziening uit kan voeren, lees je hieronder.

 

Werkzaamheden groenvoorziening

Het is belangrijk om goede afspraken te maken over de groenvoorziening. Over het algemeen wordt er een contract voor een bepaalde tijd afgesloten, waarin wordt afgesproken wanneer welke werkzaamheden uitgevoerd moeten worden. In het voorjaar worden planten gesnoeid en groen gepoot. In de zomer wordt het gras op vastgezette tijden gemaaid en de graskanten bijgehouden. Tijdens de herfstperiode worden de afgevallen bladeren opgeveegd en takken verzameld. Op die manier blijft de tuin netjes onderhouden. Mochten er wilgenbomen of andersoortige bomen geplant zijn in de tuin, dan wordt dit over het algemeen al in de winter gesnoeid. Zo wordt het hele jaar door de tuin netjes nagelopen. Overige activiteiten van de groenvoorziening zijn:

  • Het aanbrengen van beplanting en het weghalen van dode of uitgebloeide beplanting
  • Boomverzorging, zoals het wegknippen van overtollig blad
  • Snoeien en maaien van al het lage groen of struiken
  • Onkruidbestrijding en het vermijden van onkruid
  • Aanleg van een gazon
  • Bemesting van planten, zodat deze goed kunnen groeien en bloeien
  • Aanleg en onderhoud van daktuinen
  • Bladruimen in de herfstperiode

 

Areamasters groenvoorziening

Al deze klussen worden opgepakt door Areamasters. Zij zijn zeer ervaren op het gebied van de aanleg en onderhoud van diverse soorten tuinen. Of het nu een grote of een kleine tuin is, een tuin met veel of met weinig beplanting. Elke tuin moet worden onderhouden en dan staat Areamasters voor jou klaar!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *