Robijnen verlovingsringen

Robijnen verlovingsringen

De robijn stond in de oudheid door de meeste mensen bekend als de koning van de edelstenen. En door vele anderen als de leven steen, de steen die het hart versterkt en leven teruggeeft. In de middeleeuwen en in de oudheid geloofde men dat de robijnen beschikten over magische krachten. Dit is een heel goede reden om uw wederhelft te verrassen met robijnen verlovingsringen.Het woord robijn is afgeleid van het Latijnse woord ruber dat “rood” betekent. En zoals de naam het al prijsgeeft,is de robijn een edelsteen die behoort tot de korund groep. De rode kleur is mede bepaald door een chemisch element. Dit element is een zilverkleurig overgangsmetaal genaamd chroom. Deze steen is zo kostbaar en gewild dat men bereid is grote bedragen neer te tellen op veilingen bij bekende veilinghuizen.

Type ringen

De traditionele verlovingsringen hebben kleurloze of witte diamanten, maar een robijnen verlovingsring is toch iets voor de moderne vrouw. Het is voor de meeste mannen moeilijk om een gekleurde edelsteen toe te voegen aan een verlovingsring. En als er wordt gekozen voor een edelsteen naast diamant, dan is de kans groot dat men eerder gaat voor saffier in plaats van robijn.Maar robijn kan ook heel goed gecombineerd worden met witgoud of platina. Deze edelsteen zou vanwege haar rode kleurvaker moeten worden verwerkt in verlovingsringen. Rood is trouwens de kleur van liefde. Robijnen worden vaker gegeven aan de geliefde als een jaardag geschenk of bij een kerstviering.

Kleur

Robijnen verlovingsringen met kleine kleurloze steentjes er omheen brengen het beste in de ring tot uiting. De kleine kleurloze diamantjes maken dat de robijnen fel en mooier zullen stralen. Een metalen combinatie die deze edelsteen het best tot uiting kan brengen is platina of witgoud. Natuurlijk is geelgoud geen slecht idee als u een klassieker bent.Voor ideetjes kunt u het best bij de lokale juweliers binnen stappen of online kijken als u toch iets aparts zoekt.

Andere modellen

Naast natuurlijke robijnen die uitzonderlijk zeldzaam zijn, zult u zeker ook kunstmatig vervaardigde exemplaren tegenkomen. Deze zijn het snelst te herkennen door de veel te lage prijs waarvoor het wordt aangeboden.Een robijn wordt volgens verschillende kenmerken getaxeerd zoals kleur, grootte, besnoeiing en duidelijkheid. Alleen kunstmatige robijnen zijn vrij van onvolmaaktheden, terwijl natuurlijke robijnen in meer of mindere mate onvolmaaktheden kent. Hoe minder onvolmaaktheden hoe waardevoller de robijn is. Komt u dus een perfecte robijn tegen, dan mag u ervan overtuigd zijn dat het gaat om een kunstmatige robijn.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *