Je rieten dak een opfrisbeurt geven? Zo doe je dat!

Heb je een rieten dak en heeft je rieten kap een opfrisbeurt nodig? In deze blog leggen we graag uit hoe je je rieten dak weer een nieuwe uitstraling geeft!
Rieten daken vergen wellicht iets meer onderhoud dan je denkt. Maar daarentegen is het wel goedkoper om een rieten dak goed te onderhouden dan je wellicht zal denken. Wanneer je jaarlijks aan onderhoud doet,  valt het allemaal best wel mee. Je moet alleen wel even weten hoe…

Wanneer je een scheur in je nok hebt, is het goedkoper om deze te laten repareren dan na een aantal jaar de complete nok te vervangen. Het is ook noodzakelijk om het mos op rieten dak verwijderen. Maar als alles wordt verwaarloosd, moet je wellicht je rieten kap vervangen.

Onderhoud uit laten voeren door een expert

Het onderhoud van een rieten dak kun je het beste laten uitvoeren door een expert. Deze weet exact de conditie van het dak waardoor kleine werkzaamheden als:

  • Algen
  • Mos
  • Scheuren

snel hersteld kunnen worden. Daarnaast maakt een expert ook gebruik van speciale gereedschappen die de meesten niet zullen hebben.

Rieten dak zelf onderhouden

Het is niet eenvoudig om zelf het dak te onderhouden. Om goed onderhoud te plegen moet je het dak op. Dit kan gevaarlijk glad zijn door de aangroei op het dak. Een specialist weet precies hoe hij een dak moet betreden. Wat je wel zelf kunt uitvoeren is dat bijvoorbeeld het verwijderen van blad na een harde storm met bijvoorbeeld een waterstraal of een blazer. Doorweekte bladeren tasten namelijk het dak aan door een langere droogtijd. Hierdoor is de kans op algen en mos groter. Daarnaast is het ook aan te raden om bomen in de buurt van het dak regelmatig te snoeien. Hierdoor valt er minder blad op en wordt de droogtijd van het dak aanzienlijk verkort door extra zonlicht.

Meer informatie over rieten daken of het onderhoud ervan? Kijk dan eens op rietdekkersbedrijfvanderlinde.nl.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *