Paternoster is een uitkomst in elk magazijn

Een paternoster is een verticale carrousel met ronddraaiende legborden waarop producten of dossiers stofvrij kunnen worden opgeslagen. Ook bespaart dit systeem zowel op het vloeroppervlak als op tijd. Vergeleken met legbordstellingen is neemt de paternoster veel minder vloeroppervlak in, aangezien het systeem zo compact is. Ook de ergonomische hoogte van het systeem zorgt voor een prettige werkhouding en zal er ook in resulteren dat je minder tijd kwijt zult zijn aan het opzoeken van documenten of onderdelen. Wanneer u de paternoster wilt gebruiken voor het optimaliseren van orderpicken, dan kan u verzekerd worden dat dit tijdswinst op zal gaan leveren. Uiteindelijk zal dit de omzet verhogen. Er zijn nog een aantal voordelen te noemen van het paternoster systeem.

 

Voordelen paternoster

Het systeem werkt snel, efficiënt en je zal direct het goede product te pakken hebben. Deze eigenschappen zorgen er voor dat tot wel 65% van de tijd wordt bespaart. De opslagruimte wordt verkleint, doordat het magazijn niet meer horizontaal wordt gesitueerd, maar juist de hoogte in gaat. Zo wordt het volledige magazijn van plafond tot vloer benut. De afstanden van de producten zullen daardoor minder ver zijn. Een medewerker zal op dezelfde plek kunnen blijven staan, omdat de producten zelf naar ze toe zullen komen. De werkhoogte van het systeem zijn extreem vriendelijk, omdat er alleen tussen heup en ooghoogte producten worden aangeboden. Niet meer bukken of hoog rijken. De paternosterkasten zijn stofvrij en kunnen afgesloten worden. Dit zal er voor zorgen dat ze stofvrij opgeborgen blijven. De staat van de producten blijven optimaal. Geen hoge stoffige magazijnen waarin de producten met regelmaat afgestoft moeten worden of zelfs stoffig de deur uit gaan. Het implementeren van de paternoster zal geen grootscheepse gevolgen hebben voor het IT-systeem, aangezien dit erin geïntegreerd kan worden wat draait op een Windows-gebaseerd besturingssysteem. De aanschaf zal zich daarom snel terugverdienen als er wordt gelet op de vele voordelen die het systeem biedt.

 

GTD Magazijnsystemen

Al met al is de paternoster een uitkomt voor elk magazijn in kleine onderdelen. GTD Magazijnsystemen levert de paternoster in verschillende soorten en maten die geschikt zullen zijn voor elk magazijn. Wilt u meer weten over de vele voordelen? Neem dan contact op door te bellen naar 0183 – 74 50 50 of neem een kijkje op de website.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *