Patchkabel in veel soorten verkrijgbaar

Kan jij je nog een tijd zonder internet herinneren? Die tijd lijkt lang vervlogen, want we doen vrijwel alles via internet en zijn er ook enorm afhankelijk van. Wie ’s ochtends opstaat, checkt een paar Whatapp berichten, leest het online nieuws en kijkt of er nog e-mails zijn binnengekomen. Onderweg naar je werk draait de filemelder op je navigatiesysteem. Eenmaal op je werk verschenen sta je ook non-stop in verbinding met het internet. De meeste apparatuur gebruikt draadloos internet, maar we weten dat het bekabeld netwerk altijd nog sneller werkt dat een wifi-verbinding. Voor bekabelde netwerken heb je een patchkabel nodig. Wat het precies is, dat lees je hier.

 

Patchkabel

De patchkabel is de verbinding tussen een mobiel apparaat en het modem. De ene kant van de patchkabel wordt in de poort van het mobiele apparaat gebracht. Het andere uiteinde in het modem, of een tussenstation die naar een modem leidt. Zo zijn er bij bedrijven met ontelbaar veel netwerkaansluitingen, verdeelstations per verdieping of per compartiment. Een netwerkkabel is er in vele verschillende soorten en maten. De kleuren van een netwerkkabel zijn zeer divers. De meest gebruikte kleuren zijn grijs, wit en rood. Toch zijn de kabels ook in het zwart, geel, blauw en groen te verkrijgen.

 

Cat soorten

Naast kleur, zijn er ook diverse Cat soorten voor de patchkabels. De Cat maat een verschil in draagkracht en signaal:

  • Cat7: maximaal snelheid tot 10 000 Mbit per seconde – 10 Gigabit – 1000 mhz
  • Cat6a: maximaal snelheid tot 10 000 Mbit per seconde – 10 Gigabit – 500 mhz
  • Cat6: maximaal snelheid tot 1000 Mbit per seconde – Gigabit – 250 mhz
  • Cat5e: maximaal snelheid tot 1000 Mbit per seconde – Gigabit – 100mhz

Des te hoger de Cat-waarde, des te meer draagkracht en snelheid de netwerkkabel zal genereren. Voor een eenvoudige huis tuin en keukenprinter is een Cat5e dus voldoende.

 

Een patchkabel en nog veel meer producten zijn te vinden in de webshop van InfraTEL. Ben je dus op zoek naar een patchkabel? Ga dan naar de webshop van InfraTEL.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *