Pak legionella besmetting professioneel aan

Heb je wel eens gehoord van de legionella bacterie? Het is een bacterie die vooorkomt in stilstaand warm water. Een legionella besmetting kan leiden tot een onschuldige legionella griep. Echter kan je hier ook de gevaarlijke veteranenziekte van krijgen. De kans hierop is gering. De meeste mensen vertonen slechts milde griepklachten. Toch moet het gevaar van een verontreinigde watervoorziening niet worden onderschat.

 

Legionella besmetting

Legionella is een bacterie die de veroorzaker is van de veteranenziekte. Dit is een ernstige longontsteking. Toch bestaat er ook een lichtere vorm van een legionella infectie, namelijk de legionellagriep. Een legionella besmetting komt binnen via de longen. Door het inademen van besmette waternevel kan je dus besmet raken. Dit komt bijvoorbeeld voor in douches, stoombaden, bubbelbaden of airconditioning. Het drinken van met legionella besmet water is dus niet gevaarlijk. Ook kan de besmetting niet overgedragen worden van mens op mens.

 

Risicogroep

Over het algemeen wordt je niet ziek van een legionella besmetting. Slechts een klein deel van de besmette mensen krijgt de legionella griep of de gevaarlijkere veteranenziekte. Dit komt vooral voor bij een groep mensen met verhoogd risico. In deze groep val je indien je ouder bent dan veertig jaar, rookt, veel alcohol drinkt en een verminderde weerstand hebt. De incubatietijd varieert van 2 tot 19 dagen.

 

Bestrijden

Zodra een legionella besmetting zich voordoet, is het van belang dat de plaats waar deze besmetting is opgedaan grondig wordt gedesinfecteerd. Purus BV is een reinigingsbedrijf, gespecialiseerd op de aanpak van legionella. Zij beschikken over de kennis en middelen om de bron van de besmetting stevig aan te pakken. Zo zijn zij in staat om drinkwaterinstallaties, luchtbehandelingskasten, waterreservoirs en douchekoppen volledig te reinigen. Het doel is om de legionella bacterie zo snel en effectief mogelijk te verwijderen. Vooral een definitieve verwijdering van de bacterie is het streven. Voor meer informatie bel je naar 0180-516962 of vraag vrijblijvend een offerte aan via de website. Wacht niet te lang, maar pak de bacterie bij de kern aan!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *