Het ontwikkelen van een nieuw product en lanceren ervan

Wanneer je een nieuw product gaat ontwikkelen of laat ontwikkelen, gewoonweg omdat je een fantastisch idee hebt dan kun je nog weleens voor een aantal verassingen komen te staan. Niet iedereen zal jouw idee een goed idee vinden en de uitwerking ervan is lang niet altijd even gemakkelijk. Daarom is het van belang dat je werkt via een vast stramien. Een goed product is voor de lancering ervan namelijk al uitvoerig getest door een testgroep en door middel van onderzoek als concept verwerkt.

De testgroep

Dit is één van de allerbelangrijkste facetten wanneer je een nieuw product op de markt gaat zetten. Hoe weet jij namelijk dat je een goed product op de markt hebt gezet wanneer je niet eens weet of je doelgroep ook daadwerkelijk geïnteresseerd is in dit product. Een goed product sluit naadloos aan bij de doelgroep waarvoor je deze maakt. Stel dus allereerst een testgroep samen. Dit is een represenatieve afspiegeling van je doelgroep.

Productontwikkeling

Wanneer je een goede doelgroep/testgroep hebt gevonden is het tijd om het product te gaan ontwikkelen. Deze fase noemen we productontwikkeling of product design. Hierbij is het van belang dat je werkt door middel van sprints. Dit is van belang, omdat je constant kleine veranderingen wilt kunnen testen en aanpassen. Dit kan alleen wanneer je flexibel en dynamisch te werk gaat, omdat je anders tegen bepaalde problemen aan zult lopen. Zeker bij technische producten zoals industrieel design is het van belang dat je goed kijkt naar wat de doelgroep nodig heeft/wil.

De laatste fase in marketing

De laatste fase is natuurlijk marketing. Voor sommige producten is dit niet nodig en zul je zelf de sales moeten doen. Bij consumenten producten is dit natuurlijk essentieel om tot een fantastisch resultaat te komen. Een goed product verkoopt zichzelf en doordat je steeds hebt geluisterd naar je klanten en je testgroep kun je deze data prima gebruiken voor de uiteindelijke marketing.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *