Nieuwe rol onderwijs accountant

Deze zomer kwam flink in de publiciteit dat de onderwijs accountant een enge sector is op dit moment. De eisen die aan de onderwijs accountant worden gesteld van uit de overheid, blijken niet realistisch. Er worden te veel eisen gesteld, waarvoor de accountant zijn werk niet meer kan doen. De vier grote accountantskantoren in ons land, trekken zich in grotere mate terug uit deze sector. Er valt volgens hen simpelweg geen geld meer te verdienen aan het controleren van de boekhouding van onderwijsinstellingen.

 

Kleine accountantskantoren

Ondanks dat de ‘Big four’ momenteel geen brood zien in deze sector, springen kleinere accountantskantoren hier juist massaal op in. Er worden complete specialisaties opgezet, zodat deze accountants meer kwaliteit met een kleinere capaciteit kunnen leveren. Dat is juist het geen waar de grote vier niet meer uit kwamen. Zij stelden dat de onderwijs accountant te veel aan banden wordt gelegd met te veel eisen vanuit de overheid. Zo moet de accountancy de onderwijsinstellingen van de overheid te rigoureus controleren, iets waar zij gene tijd en mankracht voor hebben.

 

De kleinere accountant kantoren weten hier beter mee om te gaan, omdat zij zich specialiseren. Op die manier kunnen ze gerichter op zoek naar alle informatie die zij als onderwijs accountant nodig hebben. De contracten van primair onderwijs worden dus veelal overgeheveld van de grote vier, naar de kleinere partijen. Een enorme klus op contract management gebied, maar zeker de moeite waard om deze sector de financiële ondersteuning te bieden die zij nodig hebben.

Afbeeldingsresultaat voor astrium accountant

Astrium onderwijs accountant

Een van de kleinere partijen die zich inzet voor het primair en voortgezet onderwijs is Astrium Accountancy. Ben jij voor jouw onderwijs instelling op zoek naar een betrouwbare en gespecialiseerde partij op het gebied van onderwijs en publieke samenwerking? Dan biedt Astrium perspectief. Met een grote specialisatie in het onderwijs accountant, weten zij precies wat er in het werkveld gebeurd om jou optimaal te kunnen ondersteunen in de financiële dienstverlening.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *