Multifunctioneel schuren met multischuurmachine

Schuren met een multifunctionele schuurmachine klinkt leuk, maar wat houdt dit nou precies in? Nou, een multischuurmachine is een schuurapparaat die de voordelen van verschillende soorten schuurmachines combineert. Denk hierbij aan een vlak-, delta- en excenterschuurmachine. In dit geval kun je namelijk de schuurzool eenvoudig verwisselen. Ook al geeft de multifunctionele schuurmachine nog zoveel mogelijkheden en er zijn toch aantal haken en ogen. De functies zijn uitgebreid, maar deze machine schuurt nooit zo goed als bijvoorbeeld een deltaschuurmachine. Dit komt omdat er nu aandacht is geschonken aan meerdere functies en dat gaat ten koste van de wat specifiekere functies. Hieronder meer over de functies, welke in multischuurmachines kunnen zijn verwerkt.

Deltafunctie

In een multischuurmachine is altijd een deltafunctie verwerkt. Deze deltafunctie bestaat uit een driehoekvormige schuurzool. Deze kan onder de schuurmachine worden geklikt. Ideaal om hoeken te schuren die kleiner zijn dan 90 graden. Ook kun je bijvoorbeeld makkelijk een trap of een hek schuren. Het is maar net wat jezelf wilt, want met de deltafunctie is ontzettend veel mogelijk.

Vlakfunctie

De vlakfunctie is een functie die behoort tot de vlakschuurmachine. Deze schuurzool is net als de deltazool ook op de schuurmachine te bevestigen. Hierbij is ook weer sprake van dezelfde manier van werken. Namelijk door een triltechniek wordt de schuurzool bewogen. Handig om te gebruiken wanneer je grote oppervlakken wilt schuren met de multischuurmachine.

Schijffunctie

Een 3e mogelijkheid, die niet altijd wordt aangeboden, is de schijffunctie. Deze functie is speciaal ontwikkeld om gebogen oppervlakken te kunnen schuren. Het bijzondere aan de schijffunctie is dat hiervoor een draaibeweging benodigd is. Dit is toch heel wat anders dan de trilbeweging. Vaak wanneer zulke multischuurmachines op de markt worden gebracht ontbreekt het aan kwaliteit. Het is namelijk erg moeilijk om deze 3 functies te combineren. Wil jij gewoon eenvoudig en snel kleine schuurklussen verrichten, welke weinig kracht vereisen? Dan is de multifunctionele schuurmachine een geschikt hulpmiddel. Ga je voor kwaliteit? Dan raden wij een schuurmachine aan met één functie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *