De machine moet gesmeerd blijven lopen

In het industrieel onderhoud zijn twee verschillende vormen te onderscheiden. Het preventief en correctief onderhoud. Bij preventief onderhoud wordt er frequent een controle uitgevoerd, waarbij de gehele machine wordt nagekeken. Losgelopen onderdelen worden aangedraaid en het smeer wordt weer bijgevuld. Bij een preventieve onderhoudsbeurt komt het geregeld voor dat de machine nog goed loopt, maar waarbij wordt verwacht dat een bepaald onderdeel aan vervanging toe is. Het is aan de eigenaar om te bepalen of dit advies wordt opgevolgd. Wanneer er een akkoord wordt gegeven om het desbetreffende onderdeel te vervangen, wordt dit correctief onderhoud genoemd. Bij preventief onderhoud wordt er in het bijzonder nagelopen en correctief onderhoud is het daadwerkelijk vervangen van onderdelen van de machine.

 

Tijdig onderhoud is van levensbelang

Een goed onderhoud van machines is van levensbelang om een bedrijf draaiende te houden. Wanneer de machine er mee stopt, zal het gehele primaire proces stil komen te liggen. Dit is uiteraard een situatie die geen enkele organisatie als wenselijk ziet. Of het nu een kleine of een grote onderneming is, uiteindelijk zullen hier altijd kosten mee gemoeid zijn. Het uitvoeren van onderhoud zal ook wat kosten, maar dat zal in vergelijking met de kosten van het stilliggen van een proces nog niets zijn. Het is belangrijk te realiseren van het tijdig en frequent onderhoud er zorg voor zal dragen dat er uiteindelijk minder kosten gemaakt zullen worden, dan wanneer een machine door gebrekkig onderhoud stil komt te leggen. Een tweede zaak is belangrijk om te weten dat een machine op de lange termijn langer mee zal gaan wanneer onderhoud tijdige en goed wordt uitgevoerd. Dit zal uiteindelijk alleen maar voordelen op gaan leveren, zowel op de korte als de lange termijn.

 

GTD Nederland voor industrieel onderhoud

Een betrouwbare en vaardige partner op het gebied van correctief onderhoud is GTD Nederland. Op contractbasis zal preventief onderhoud worden uitgevoerd en zal correctief onderhoud worden toegepast wanneer dit nodig is. Voor meer informatie over de diensten van GTD Nederland kunt u contact opnemen met 0487-594904 of 06-25087700.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *