Konijnen houden in de tuin

Ben jij een echte konijnenvriend die wel van een knuffelvriendje houdt? Wacht dan niet langer met konijnen houden. Het houden van konijnen doen veel mensen binnen in hun huis of in een schuurtje. Toch is het ook leuk als je konijnen buiten in de tuin kan houden. De beestjes zitten dan meer in hun natuurlijke habitat. Het buiten houden van konijnen, schept wel wat meer voorwaarden. Ook moet je weten dat konijnen lang moeten wennen aan een nieuwe leef plaats. Dat betekent ook dat je het konijn niet telkens wisselend binnen of buiten kunt houden. Hier lees je wat tips om jouw tuin konijn proof te maken!

 

Ontsnappen

Je wilt natuurlijk niet dat jouw konijntjes verdwalen en ontsnappen uit jouw tuin. Dan ben je jouw konijnen kwijt en kan je ze niet meer beschermen. Bij konijnen houden in jouw tuin, zal je de tuin volledig moeten omheinen. Als je overal de tuin goed hebt afgebakend, zal het konijntje niet kunnen ontsnappen. Je moet je wel bewust zijn dat konijnen graag willen graven in jouw bloemen. Je zal jaar niet gefrustreerd om moeten raken, maar vooral genieten van de prachtige gezonde beestjes.

 

Roofdieren

Er zijn nogal wat dieren die de veiligheid van jouw konijn kan bedreigen. Heb jij een omgeving waar veel katten zijn? Dan moet je overwegen om kat werende maatregelen te treffen om jouw konijnen te beschermen. Konijnen houden met katten in de buurt, is namelijk geen goede combinatie.

 

Schuilplek

Ondanks dat de konijnen buiten verblijven, willen ze wel graag een hokje waar ze warm en droog kunnen zitten. Een konijnenhok met een open deurtje is dan voldoende. Het verschil tussen warm en koud blijft dan beperkt, maar het is toch een beschutte plek.

 

Buiten konijnen houden vergt veel kennis. Dierenhandel Hoogendoorn helpt je graag. Hier kan je konijnen kopen, maar ook advies krijgen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *