Wat is LED-verlichting?

De meeste mensen weten wel waar we over praten als we het hebben over een LED lamp. Maar wat is nou precies een LED lamp. LED is een afkorting voor ‘Light Emitting Diode’. Het is een erg compact lampje dat kan variëren van 0.1 tot 1 cm, best wel heel erg klein dus. Met zo’n klein lampje kunt u natuurlijk geen grote lichtbron maken, er is dus wel een verschil. Als u één LED neemt is dit maar een heel klein gedeelte van de bron van een gehele lamp. Neemt u meerdere LED’s bij elkaar, dan krijgt u een zogeheten LED lamp. LED lampjes worden al een hele lange tijd gebruikt in het huishouden, ook al weet lang niet iedereen hiervan af. Zo werden LED lampjes al gebruikt bij digitale wekkers en stand-by-functies, u weet wel, die rode lampjes, dat zijn dus ook LED lampen.

Het ontwikkelen van LED lampen

In de afgelopen jaren zijn er vele bedrijven bezig geweest om de LED’s te verbeteren en hiervan dus een zogenoemde LED lamp van te maken. Het begon allemaal klein en simpel, één kleur en één lamp. Later zijn er ook sfeervolle kleuren LED lampen op de markt verschenen. na deze jaren van onderzoek en testen is de warme variant van de LED familie de concurrentie aan gegaan met verschillende andere lampen, zoals de gloeilamp en de spaarlamp. Omdat de spaar- en de gloeilamp de LED lampen op vele punten niet kunnen verslaan is het erg goed te merken dat de LED lamp langzaam maar zeker de markt aan het veroveren is.

Duurkoop is goedkoop

Over de markt heen zijn er inmiddels vele verschillende LED lampen te verkrijgen. Echter zijn deze lang niet allemaal even goed. vele mensen beweren dat er aardig veel LED lampen zijn die niet zo lang mee gaan als er beweert wordt. En hierin kunnen wij ze geen ongelijk geven. Deze slechte LED lampen geven vaak maar een saai wit of geel licht af. Deze worden dan ook het meeste buiten gebruikt, binnen zijn deze LED lampen veel te ongezellig. Maar ondanks al deze slechte LED lampen moet u niet gaan denken dat echt alle LED lampen slecht zijn. Een goedkopere LED lamp is in de meeste gevallen inderdaad een slechte lamp. Maar neem eens een iets duurdere lamp. U kunt al snel merken dat de duurdere lampen veel sfeervoller zijn en een stuk langer mee gaan. Dit geeft al aan ‘duurkoop is goedkoop’.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *