Handige tips belasting aangifte

Het einde van het jaar is al weer in zicht, dat betekend dat alle bedrijven hun boekjaar ook af gaan ronden. Niet alleen voor bedrijven is dit van belang, maar ook voor particulieren. De belasting aangifte die je in maart moet doen, heeft hier namelijk alles mee te maken. Jouw werkgever zal uiterlijk in januari alle financiële cijfers aan moeten leveren bij de fiscus. Een maand later mag jij al jouw bezittingen en inkomsten aangeven bij de belastingdienst. Voor de meeste Nederlanders is het een noodzakelijk kwaad wat ze het liefst uitbesteden, terwijl het voor anderen een fluitje van een cent is om alles in te vullen. Wil je goed voorbereid zijn op de belasting aangifte, lees dan de onderstaande tips.

 

Ziektekosten

Vanuit jouw ziektekostenverzekering zullen een aantal medische ingrepen, behandelingen of benodigdheden vergoed worden. Toch kan het voorkomen dat je hier zelf voor moet betalen omdat het buiten de verzekering valt. Wanneer je de ziektekosten zelf hebt bekostigd, mag je hierover de belasting terugvragen. Let wel op dat hier een drempel voor geldt. De drempel is 1,65 % van jouw jaarinkomen. Houdt alle ziektekosten die je zelf hebt betaalt dus goed bij, inclusief afschriften of bonnetjes.

 

Giften

Naast ziektekosten, hoef je ook over giften geen belasting te betalen. Let wel dat de gift een erkend ANBI organisatie moet zijn. Ook hiervoor geldt een drempelbedrag voor de aftrekpost. Heb je bijvoorbeeld kinderpostzegels gekocht, steun je maandelijks de kerk of doneer jij voor de Hartstichting? Dan kan je al deze kosten als aftrekpost rekenen.

 

Studiekosten

Nog een cash cow voor de fiscus is het terugvragen van belasting over studiematerialen en kosten. Wie het hele jaar nauwgezet alle kosten voor studieboeken en verplichte materialen bijhoudt, kan ook dit terugvragen. Denk ook aan niet vergoedde reiskosten naar jouw studie.

 

Belasting aangifte door WEA

Vindt jij het belasting aangifte doen maar ingewikkeld? Dan helpt WEA Gouda je hier graag mee. Zowel bedrijven als particulieren kunnen bij hen terecht voor gedegen hulp en advies bij de belasting aangifte.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *