Groentezaden kopen doe je bij De Hobbytuinder

Een eigen moestuin aanleggen met zelf gezaaide groentezaden is een fijne bezigheid in de buitenlucht en zal je de nodige ontspanning geven. Een mooie bijkomstigheid is dat je ook nog eens je eigen voedsel aan het verbouwen bent. Het zal je een enorme voldoening geven om je zelf geteelde groente uit je eigen tuin op te eten. Al met al is het zeker de moeite waard om aan de slag te gaan: groentezaden kopen, zaaien en oogsten! Zelfs in de kleinste tuin of in potten op het terras kan groente worden geteeld.

 

Onderhoudstips

Na het groentezaden kopen, zal je ze gaan zaaien. Grote grove zaden, waaronder bonen, moeten tot vier centimeter in de aarde worden gezaaid. De fijne zaden mogen nooit dieper dan een halve tot één centimeter. Er moet niet te dik gezaaid worden, zodat je uitdunnen kan voorkomen. Dit houdt in dat de overtollige planten moeten worden verwijderd om de overgebleven planten op de juiste afstand te krijgen. Wanneer er in potjes is voor gezaaid, moet er voor gezorgd worden dat de plantjes eerst een tijdje kunnen wennen aan de buitentemperatuur. Bij het uitplanten moet je voorzichtig omgaan met de wortels van het plantje. Dit doe je door ze stevig in de aarde te drukken en ze flink water te geven. Water geven doe je altijd aan de voet van de planten en niet in of op het blad. De aarde zit vol met onkruid, die tegelijk met de zaden zullen ontkiemen. Onkruid moet zo snel mogelijk worden verwijderd, aangezien ze licht en voedsel wegnemen van de gezaaide planten.

 

Groentezaden kopen van De Hobbytuinder

In de webshop van De Hobbytuinder is groentezaden kopen een fluitje van een cent. Vandaag besteld, morgen in huis en gelijk de tuin in. Blijf niet stil zitten maar begin morgen nog met de aanleg van je eigen moestuin. Het is heerlijk om je eigen geteelde groenten op te eten. Groentezaden kopen doe je dus veilig en snel bij De Hobbytuinder.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *