Gemakkelijke opslag in een Paternoster

Het netjes en goed opslaan van producten kan soms wel eens lastig zijn. Je bent afhankelijk van de ruimte die jij hebt, maar ook de manier van wegleggen en sorteren kan een uitdaging geven. Bovendien wil je graag dat jouw medewerkers zo productief mogelijk worden ingezet. Dan wil je dus voorkomen dat zij lange stukken moeten lopen, zonder daadwerkelijk bij te dragen aan het logistieke proces. In zo’n geval kan een Paternoster de perfecte uitkomst bieden. In het bijzonder bij de opslag van kleine artikelen en een beperkt vloeroppervlak voor een opslag, is dit een ideaal magazijnsysteem. Waarom en hoe een Paternoster gebruikt kan worden, lees je hier.\

 

Perfecte magazijnindeling

Een Paternoster is de perfecte opslagmethode, als je een beperkt vloeroppervlak hebt. Deze verticale opslagkast gebruikt vooral de hoogte. Heb jij dus een hoge opslaghal? Dan kan jij deze hoogte vanaf nu nog beter gaan gebruiken. Het is natuurlijk zonde dat je al jouw opslagcapaciteit in kubieke meters niet anders kunt benutten. De Paternoster werkt als volgt: lange horizontale rijen draaien in een carrousel om elkaar heen in de hoogte. Zo heb je bijvoorbeeld tien verschillende horizontale rijen, waar op elke rij zo’n twintig verschillende bakjes of vakken gemaakt zijn. Dan kan je dus tweehonderd verschillende producten bergen in jouw magazijnstelling.

 

Het is natuurlijk afhankelijk van de grootte van de producten, het aantal rijen en de breedte van de rijen. Met een eenvoudige druk op de knop komt de juiste rij naar werkhoogte. Zo komen de producten naar de medewerkers toe, in plaats van dat de medewerkers lange stukken moeten lopen om een product op te pakken.

FGN Magazijsystemen

Ben jij nieuwsgierig of een Paternoster iets voor jouw magazijn kan zijn? Vraag dan vrijblijvend informatie aan bij FGN Magazijnsystemen. Zij hebben tientallen jaren ervaring op het gebied van magazijninrichting en het produceren en plaatsen van magazijnsystemen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *