Flexibele systeemwand

Een dynamische organisatie, vraagt ook om flexibiliteit op de werkvloer. Dit is niet alleen een vraag voor de medewerkers, maar hier ligt ook een plicht voor de werkgever. De werkruimte moet hier namelijk wel op ingespeeld zijn. Daarom is flexibele huisvesting een absolute must voor een dynamische organisatie. Een systeemwand leent zich perfect voor een flexibele indeling van kantoorruimtes. Wat systeemwanden exact zijn en de bijbehorende mogelijkheden lees je hieronder.

 

Systeemwand

De systeemwand is een niet-dragende tussenwand. Het is een wand die geplaatst wordt als scheidingswand tussen verschillende kantoorruimtes. Het grote voordeel aan dit systeem is dat de wanden eenvoudig gedemonteerd kunnen worden, waarna de wand op een andere plaats wordt bevestigd. Maak je nu bijvoorbeeld gebruik van twee grote ruimtes, maar heb je de behoefte aan drie kantoortjes. Dan zijn de wanden eenvoudig los te maken en worden de kantoren opnieuw ingedeeld met bestaande en nieuwe systeemwand panelen.

 

Mogelijkheden

Een systeemwand is opgebouwd uit een standaard frame, waarmee de wand gemonteerd kan worden aan het plafond en aan de wanden ernaast. De dikte van de wanden zijn naar eigen voorkeur aan te passen. Een standaard systeemwand is opgebouwd uit twee gipspanelen met daarover een opdruk naar keuze. Wil je graag een hogere geluidsreductie, dan is de mogelijkheid om de panelen van meerdere gipspanelen te voorzien. De spouw tussen de gipspanelen wordt gevuld met steenwol, waarbij de isolatie geborgd is. De wanden worden onderling aan elkaar verbonden door middel van aluminium of stalen klemprofielen en kliklijsten. Deze zijn volledig weggewerkt in de afwerking van de wanden. Het profiel van de opdruk is volledig aan jou te beslissen. Er is keuze uit een houtnerf, een effen wand, bestickerd. Maar het is ook mogelijk om gedeeltelijk met glazen wanden te werken.

 

Brakel Totaal Projects

Ben jij op zoek naar een leverancier voor een systeemwand? Neem dan contact op met Brakel Totaal Projects. Zij kunnen jou helpen met het maken van jouw keuze.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *