Eigenhandig kolen verbouwen! Groentezaden kopen

Een eigen groentetuin geeft veel voldoening. Van A tot Z heb jij voor de planten gezorgd, die je zelf ook op kan eten. Door geen gebruik te maken van kunstmatige voedingssupplementen voor de voeding van de groenten, weet je zeker dat het honderd procent biologisch geteeld is. Groeten zijn ook nog eens super gezond. Minimaal 250 gram groente per dag zou iedereen moeten eten. Toch lukt dat niet bij iedereen. Wat al scheelt, is  om groenten al hoofdgedeelte van de avondmaaltijd te eten. Wat extra stronkjes bloemkool of blaadjes rode kool. Kolen zijn erg gezond en voedzaam. Hier lees je welke koolsoorten je zelf kan verbouwen. Kool groentezaden kopen kan jij dus ook doen.

 

Bloemkool

Een bloemkool is heel voedzaam. Je kan het telen vanaf eind maart tot half mei. Als je de kool goed hebt bedekt met zijn bladeren en niet in de zon hebt gelegd, zullen de roosjes nog mooi wit en stevig zijn.

 

Boerenkool

Een echter winterkost is de boerenkool. Van oktober tot januari kan je smullen van deze heerlijke koolsoort. Als je het van onderaf aan plukt, kan de oogstperiode zelfs nog wat verlengd worden. Het lekkerste is de boerenkool als er een nachtvorst overheen is geweest.

 

Rodekool

Deze koolsoort kan je rauw eten als het fijn wordt geraspt in kleine hoeveelheden. Je kan het bijvoorbeeld ook lang marineren in yoghurt, zodat het zacht wordt en kan je het lekker als salade eten. Als het wordt gekookt, is de rode kool een typische wintergroente. Wie de kool wat zachter wil hebben, kan er een scheut azijn bij doen. Het kan op smaak worden gebracht met kruidnagel, laurier, kaneel, suiker, rode wijn of appel en rozijnen. Om te voorkomen dat de kool blauw wordt van kleur, kan je citroensap toevoegen.

 

Groentezaden kopen

Alle koolzaden kan je kopen bij de Hobbytuinder. Overige fruit- en groentezaden kopen kan je hier ook gemakkelijk en snel online. Vandaag besteld is overmorgen al in jouw tuin!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *