Clash of Clans

Clash of Clans is een spel dat ontwikkeld is door Supercell. Het word ondertussen door miljoenen mensen gespeeld overal ter wereld. Clash of clans is beschikbaar voor IOS en android. Ik vermoed dat in de toekomst ook windows gebruikers dit spel kunnen spelen. Het doel van het spel is om je dorp zo sterk mogelijk te maken. Dit kan je doen door elixir, goud en duistere elixir stelen van andere spelers.

Games algemeen

Wanneer je de eerste keer het spel start zal je met een zeer klein dorpje beginnen als stadhuis level1 ( max stadhuis level 10). Je zal starten met enkele verdedigingswapens en enkele grondstofpompen maar naarmate je je dorp verder laat groeien zal je steeds meer gebouwen ter beschikking krijgen. Als volwaardig level 10 stadhuis zal je beschikken over voldoende verdedigingswapens om andere aanvallers af te schrikken.

Grondstoffen

Zoals eerder al aangegeven zijn er 3 grondstoffen in het spel aanwezig. Goud, Elixir en duistere elixir. Goud zal je gebruiken voor alle verdedigende gebouwen ( kanon, boogschuterstoren, mortier, …) Maar ook om je stadhuis te upgraden. Elixir zal dan weer gebruikt worden voor alle aanvallende gebouwen ( kazerne, legerkamp, spreukenfabriek,.. ) Duistere elixir is vanaf level 7stadhuis een zeer belangrijke grondstof. Hiermee kan je duistere troepen maken ( Gunsteling, varkensruiter, golem, ..) Maar ook je helden zullen duistere elixir gebruiken om op te groeien tot de sterkste krijgers van clash of clans. Als laatste zijn er ook edelstenen beschikbaar, deze kan je gebruiken voor het versnellen van bepaalde upgrades, of voor het kopen van grondstoffen. Edelstenen kan je aankopen via Supercell of je kan gratis edelstenen clash of clans bezoeken.

Helden clash of clans

Barbarenkoning

Vanaf je stadhuis level 7 kan je een Barbarenkoning maken. Op een lager level zal deze nog niet super veel schade toebrengen, maar vanaf het moment dat deze level 5 is beschik je over de ijzeren vuist. Deze special zal de Koning zijn Levenspunten opnieuw aanvullen, Barbaren oproepen om de koning te helpen & de schade die hij veroorzaakt zal gedurende een bepaalde tijd toenemen.

Boogschutterskoningin

Vanaf stadhuis level 9 kan je een Boogschutterskoningin maken. De Koningin is gevoelig voor verdedigingswapens maar zal zelf enorm veel schade kunnen toebrengen aan gebouwen. Net zoals de Koning beschikt de koningin ook over een special vanaf level5: De koninklijke mantel. Deze zal zorgen dat de gezondheid hersteld word, dat er boogschutters opgeroepen worden om haar te helpen & ze zal enkele seconden onzichtbaar worden voor de verdedigingswerken.

Nog vragen over Clash of clans? Neem dan zeker eens een kijkje op waza.be!

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *