De beste groenbemester voor uw tuin

Wie wil dat nou niet, een mooie tuin waarin alles prachtig in bloei staat. Of een groentetuin waarin alle gewassen perfect groeien. Helaas is dat nog niet zo gemakkelijk, maar een groenbemester kan wonderen doen. Deze kan er zelfs voor zorgen dat de tuin het hele jaar door er mooi bij ligt.

 

Groenbemester

Naast de doorsnee mestsoorten, zoals patentkali, beendermeel en bloedmeel, wordt er ook wel eens gesproeken over de groenbemester. Groenbemesters zijn gewassen die geteeld worden, maar dan niet voor consumptie. Deze gewassen zorgen de verbetering van de bodem en voegen natuurlijke mest toe in zijn eigenschappen. Het zijn plantjes die je direct onder kan spitten of kan oogsten. Alles wat je oogst kan je vervolgens op de composthoop gooien, om dit daarna te gebruiken als bemesting. De groenbemester zal humus opleveren. Op het moment dat de groenbemester wordt omgespit, zal er organisch materiaal aan de bodem worden toegevoegd. Dit omspitten zorgt tegelijkertijd dat er licht en lucht op de bodem komt. Door een gezondere bodem, zal er meer leven mogelijk zijn in de aarde. Sommige groenbemesters kunnen door bacteriën stikstof vastleggen uit de lucht en die aan de bodem verbinden. De vlinderbloemigen staat bekend hierom. De Tagetes, Tropaeolum en Calendula hebben een bodemontsmettende werking.

 

Verschillende groenbemester

Er zijn verscheidende groenbemesters, zoals vlinderbloemigen, grassen, kruisbloemigen en overige planten. Elke groenbemester heeft zijn eigen identieke eigenschappen en voordelen. De een zorgt voor een gezondere grond en de ander voor beter organisch materiaal. Sommigen zijn bijvoorbeeld mee geschikt als bodembedekker en andere gaan dieper de grond in.

 

Groenbemester van De Hobbytuinder

Bij De Hobbytuinder heeft een breed aanbod aan kwalitatieve groenbemesters. De Hobbytuinder staat ook voor een betaalbare prijs, om iedereen van een lekkere en leuke groentetuin te kunnen voorzien. Groenbemester kopen doe je voordelig, snel en met goed advies bij De Hobbytuinder.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *