Autoschade bij schade vrije jaren

Zo veel mogelijk opgebouwde schade vrije jaren, dat kan maandelijks veel schelen in de autoverzekering. Als je al jaren achter elkaar nog nooit schade hebt gereden, dan is het natuurlijk extra zuur als je ineens wel autoschade hebt. Een schade die je zelf hebt veroorzaakt, zal je alleen vergoed krijgen als je allrisk bent verzekerd. De schade die je een ander toebrengt, in bijvoorbeeld een aanrijding, zal je enkel vergoed krijgen door een WA aansprakelijkheid. Je blijft dan nog wel met je eigen schade zitten als je niet meer allrisk bent verzekerd. Dan is het aan jou de keuze om de schade te laten repareren en vergoeden door de verzekering. Een andere mogelijkheid kan nog zijn, dat je het zelf betaald als de schade meevalt. Dan zal je maandelijkse premie niet omhoog gaan. Zijn de kosten wel beduidend hoog, dat je de lasten zelf niet kan dragen. Dan zal je er toch aan moeten geloven om de schade vrije jaren op te geven.

 

Ruitschade

Bijna elke autorijder zal ook te maken krijgen met ruitschade. Wat steenslag en er zitten direct putten in de voorruit. Een sterretje is gelukkig eenvoudig te repareren, zolang je dit op tijd laat doen. Wie het uitstelt, kan er een enorme barst van krijgen. Veel mensen laten het sterretje liever zitten, omdat ze bang zijn dat hun schade vrije jaren hiermee worden ingetrokken. De vraag is of dit terecht is? Helaas hebben ruitschades inderdaad ook gevolgen voor de schade vrije jaren. Deze vorm van autoschade is echter wel een ander soort schade, dan blikschade. Steeds meer verzekeraars zien ook in dat deze schade los gezien moet worden, van het roekeloos rijgedrag waardoor de meeste autoschade wordt veroorzaakt. Het claimen van de ruitschade begint daardoor los te komen te staan van de opgebouwde schadevrije jaren.

 

Autoschade herstel

Heb je een sterretje in de ruit? Of autoschade op een andere wijze opgelopen? Dan kan De Vos Autoschadeherstel een uitkomst bieden. De rekening gaat naar de verzekeraar, zodat jij weer veilig de weg op kunt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *